Drummersprofiel: Bram van den Berg – Krezip

Drummersprofiel Bram van den Berg Krezip drummer U2
5
(2)

Bij Online Drumles eren we graag de beste en meest legendarische drummers uit de geschiedenis. Deze keer is het de beurt aan een Nederlandse drummer die qua naam minder bekend is, maar die je overal kunt horen spelen: Bram van den Berg.

Rockacademie Tilburg

De naam Bram van den Berg zegt je misschien niets, maar je hebt hem vast en zeker wel eens gehoord. Hij is namelijk de drummer van Nederlandse band Krezip. De studentenband ontmoette elkaar op de Rockacademie in Tilburg. Ook Van den Berg heeft hier gestudeerd. Vanuit zijn eerste bandje One In A Million werd hij in 2005 gevraagd om Thijs Romeijn op te volgen bij Krezip. Vlak voordat de band zich bij het platenlabel van Sony aansloot. Als Krezip drummer heeft Bram van den Berg vijf jaar lang grote successen meegemaakt. Maar dit alles kwam tot een einde toen de band besloot om uit elkaar te gaan in 2009. Met single ‘Sweet Goodbyes’ kondigden ze hun afscheid aan. Dit werd meteen een van hun grootste hits.

Na Krezip

Bram van den Berg drummer

Nadat Krezip uit elkaar ging, bleef Bram van den Berg als drummer in de Nederlandse popscene betrokken. Hij werd onder andere drummer bij de livebands van VanVelzen en Janne Schra en speelde in de band Drive Like Maria. Hiernaast richtte hij samen met Krezip-bandleden Joost van Haaren en JP Hoekstra de Nederlands-Engelse rockband Guild of Stags op. Er werd door

Nederland en Engeland getourd en ze speelden in het voorprogramma van Within Temptation. Maar groot succes bleef ditmaal uit.

Krezip comeback

Dat Krezip besloot te stoppen, kwam niet door onderlinge ruzie in de band (in tegenstelling tot veel andere bands). De bandleden zijn altijd vrienden gebleven en kwamen nog vaak bij elkaar over de vloer. Op een van die avonden stelde Van den Berg voor om weer muziek te gaan maken als Krezip. De band werkte in het geheim aan een comeback en kondigde deze begin januari 2019 aan. Een groots optreden op de vijftigste editie van Pinkpop en twee concerten in de Ziggo Dome volgden. Het plezier en de fans waren na al die jaren niet weggegaan. Dat smaakte naar meer. De tijdelijke comeback van Krezip is een vaste comeback geworden.

De volgende shows staan al gepland en in april 2023 komt het zesde album van de band uit. Maar bij de bijbehorende tour die hierop volgt, zal Bram van den Berg niet als drummer op het podium staan. Hij is tijdelijk uit de band gestapt door een ander fantastisch project. Bram Hakkens volgt hem op bij Krezip.

Drummer bij U2U2 drummer Bram van den Berg Bono The Edge

In plaats van de zesde plaat van Krezip live te spelen, gaat Bram van den Berg zijn jeugddroom in werkelijkheid zien gaan. Doordat Larry Mullen jr. een operatie moet ondergaan, is Bram gevraagd om

tijdelijk in te vallen als drummer bij U2. De Ierse band geeft meerdere optredens in Las Vegas en heeft dus een drummer nodig. Deze hebben ze, via DJ Martin Garrix, in de Nederlandse Bram van den Berg gevonden. Binnenkort kun je hem dus deze drum nummers horen spelen:

Leren drummen?

Start vandaag jouw proefperiode!

Leer drummen als Bram van den Berg

Bram van den Berg is een echte popmuzikant die uitstapjes maakt naar rock en blues. En dit alles komt ook voorbij in de drumcursus van Online Drumles. Leer drummen als Bram van den Berg en binnen de kortste keren speel je mee met hits als Baby Get Higher of Sunday Bloody Sunday. Laat jij jouw jeugddroom ook uitkomen?

Wat vond je van de inhoud op deze pagina?

Klik op een ster om jouw mening te geven!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal beoordelingen 2

Er zijn nog geen beoordelingen. Word de eerste die deze pagina beoordeeld!

Aangezien je deze pagina nuttig vindt...

Volg ons op social media!

Wat jammer dat deze pagina niet nuttig is voor jou!

Help ons dit te verbeteren!

Hoe kunnen we de inhoud verbeteren?


Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!