Drummersprofiel: Tessa Boomkamp – Edwin Evers Band

tessa boomkamp vrouwelijke drummer edwin evers band
5
(5)

Bij Online Drumles eren we graag de beste drummers in deze rubriek. In deze aflevering is het de eer aan een Nederlandse, vrouwelijke drummer die overal al eens op het podium heeft gestaan: Tessa Boomkamp.

Wie is Tessa Boomkamp?

De naam is niet zo legendarisch als Phil Collins, Ringo Starr of Keith Moon, maar in de Nederlandse popscene is Tessa Boomkamp een veelgehoorde drummer. Of eerder veel gezien. Ze staat namelijk niet bekend als studiodrummer, maar als een echt podiumbeest. Bij meerdere bandjes is Boomkamp achter de drums te vinden. Maar ook als gitarist en zangeres staat ze haar mannetje, eh vrouwtje. Ze is door de jaren heen muzikant geweest bij onder andere Normaal, Marco Borsato, Sita en Ten Sharp. En sinds 2013 is ze vaak op tour met de Edwin Evers Band.

Bekend van TV

Heb je Tessa nog nooit live aan het werk gezien, dan is de kans groot dat je haar kent van tv. De Edwin Evers Band was de vaste begeleidingsband van The Voice en Tessa vertolkte daar vooral een rol als achtergrondzangeres. Ook aan het programma Matthijs Gaat Door werkte ze mee. Ze maakt onderdeel uit van een vaste groep muzikanten die te zien is in de show. Tessa is echt een multitalent en ze kan daar haar kunsten op drums, percussie, gitaar en zang vertonen. Helaas voor Tessa zijn beide programma’s gecanceld, maar geluk voor ons: we kunnen haar nu nog vaker op het podium zien!

Een echte Tukker

Tessa Boomkamp is geboren en getogen in Twente. Daar is ze vanaf 11 jaar op drumles gegaan. Ze groeide op met de muziek van Toto. En natuurlijk is legendarische drummer Jeff Porcaro daardoor haar grootste inspiratiebron. Drummen is na de introductie nooit meer uit Tessa’s leven gegaan. Ze ging naar het conservatorium in Enschede en studeerde daar zelfs cum laude af. In de tussentijd pikte ze ook een gitaar op en leerde haarzelf op een behoorlijk niveau spelen.

Leren drummen van de beste

Op het conservatorium kreeg Boomkamp les van drummers die al naam hadden gemaakt in de Nederlandse popmuziek. Onder andere Danny Sahupala (Marlayne) en Ton Dijkman (drummer van Marco Borsato). Via haar leraren kreeg ze de mogelijkheid op te treden met grote artiesten. Iets wat wel vaker gebeurt met conservatoriumstudenten. Zo werd ze gitarist bij Marlayne en was ze invaldrummer bij Marco Borsato. Haar muzikale carrière kreeg al snel vaart. Ze heeft op vrijwel elk podium in Nederland gestaan. Enkel op albums is Tessa Boomkamp niet vaak te horen. Ze is dan ook geen studiodrummer zoals Jeff Porcaro, Simon Phillips of Steve Gadd.

Edwin Evers Band met Tessa BoomkampEdwin evers band met Tessa Boomkamp drummer

Boomkamp is van alle markten thuis. Van Borsato tot Normaal. Maar ook solo heeft ze verschillende albums uitgebracht. En al deze ervaring combineert ze in het oeuvre van de Edwin Evers Band. Deze band, samengesteld door radio DJ Edwin Evers bestaat uit vele vaste namen uit de Nederlandse muziekscene. En zo is ook Tessa Boomkamp als drummer gevraagd. Ze moet haar plekje op de drumkruk wel delen, want ook Evers kan

Tessa Boomkamp

een aardig potje drummen. Maar gelukkig kan Boomkamp de band ook prima ondersteunen als gitarist en zangeres. Samen met de andere Edwin Evers Band leden spelen ze covers van bekende nummers uit de hedendaagse top 40 of die van 40 jaar geleden.

Tessa Boomkamp in actie

Drummen als Tessa Boomkamp

Wil jij net zo leren drummen als deze vrouwelijke drummer? Dat kan! Net als bij Tessa Boomkamp begint jouw drumcarrière bij drumles. En laatOnline Drumles hier nu perfect voor zijn! Kies zelf je lestijden en drum waar je wilt. Benieuwd? Begin vandaag nog aan jouw proefperiode. Nog geen drumstel in huis? Kijk eens bij ons aanbod drumstellen. Wedden dat jouw drumstel ertussen staat. Binnen no-time sta jij met de grootste Nederlandse artiesten op te treden.

 

Wat vond je van de inhoud op deze pagina?

Klik op een ster om jouw mening te geven!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal beoordelingen 5

Er zijn nog geen beoordelingen. Word de eerste die deze pagina beoordeeld!

Aangezien je deze pagina nuttig vindt...

Volg ons op social media!

Wat jammer dat deze pagina niet nuttig is voor jou!

Help ons dit te verbeteren!

Hoe kunnen we de inhoud verbeteren?


Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!