De beste cadeaus voor drummers

Mannelijke drummer zingend op elektrisch drumstel in actie
5
(3)

Een verjaardag, jubileum, kerst, Sinterklaas, een bedankje of gewoon zo maar…je geeft toch niet weer een boekenbon, fles wijn of lollige sokken als cadeautje aan jouw drummende vriend(in) of familielid? Er zijn veel leukere en betere cadeaus te bedenken voor slagwerkers. In dit artikel geven we onze beste cadeautips om drummers pas echt blij mee te maken. We beginnen bij kleine cadeaus vanaf een paar euro tot wat grotere cadeaus met een prijskaartje tot 100 euro. En we sluiten af met de ultieme cadeautip waar je iedere drummer een grijns van oor tot oor mee bezorgt!

Maar eerst even dit…

Een drumstel is eigenlijk een verzameling losse instrumenten. Hier lees je hoe het drumstel eigenlijk is ontstaan. Het kan, zeker als je weinig kaas van drumstellen gegeten hebt, heel verleidelijk zijn om voor een ogenschijnlijk prikkie een trommel of bekken te kopen. Weet dat de meeste drummers nogal kieskeurig zijn wat hun drumstel betreft. En dat lang niet elke trommel of bekken past bij zijn of haar huidige drumstel. Kortom, laat de aanschaf van zoiets maar aan de drummer in kwestie over om teleurgestelde gezichten of gespeelde dankbaarheid te voorkomen. Liever maak je de keus uit een van onderstaande tips.

Klein spul

Drumsleutel cadeau voor drummers

Drumsleutel

Het moderne drumstel bestaat uit tientallen onderdelen. Onderdelen die soms kapot gaan, verouderen of kwijt raken. Zeker als jouw drummer speelt in een band en optreedt, dan raakt er nog wel eens iets kwijt. Geliefde kleine cadeautjes voor slechts enkele euro’s zijn bijvoorbeeld een drumsleutel, viltjes (filt) voor bekkenstandaards, dempringen of moongel.

Drumstokken

De drumstokken zijn het belangrijkste gereedschap van elke drummer. Je kunt je voorstellen dat drumstokken heel wat te verduren krijgen. Het is dus niet gek dat er tijdens het spelen heel wat stokken sneuvelen. Een nieuw paar drumsticks is daarom altijd welkom! Probeer er achter te komen welk merk en type drumstok jouw drummer gebruikt. Kun je daar niet achter komen, kies dan een paar stokken met typeaanduiding 5A, dat is veruit de meest gebruikte.

Andere soorten stokken

Rods drumstokken cadeau voor drummers

Rods – drumstokken

Dat je drums bespeelt met drumstokken is algemeen bekend. Maar er zijn naast de welbekende houten stokken, ook andere soorten stokken. Drumstokken waarmee je een heel ander geluid kunt voortbrengen. Ideaal dus om eens te experimenteren met een andere muziekstijl. Wij denken dat je elke drummer wel blij maakt met een paar brushes of rods. Meer over allerlei soorten drumstokken lees je trouwens hier.

Oefenpad

Als drummer trommel je het liefst de hele dag. Begrijpelijk, want het is heerlijk om muziek te maken en het is alleen maar goed om veel te oefenen. Nu heb je lang niet altijd een drumstel bij de hand of zijn je buren niet zo gecharmeerd van nachtelijke oefensessies. Dan brengt een oefenpad uitkomst! Het is een hard rubberen of kunststoffen plaatje, waarop je kunt oefenen. Ze zijn er in diverse groottes en prijsklassen, dus vast ook een exemplaar dat binnen jouw budget past.

Drumvellen

Er zijn heel wat manieren om de klank van een drumstel te verbeteren. Heeft jouw drummer een wat oudere of heel goedkope kit, dan doet een nieuwe set drumvellen vaak wonderen! Nu ben je voor een complete set slagvellen (de bovenste vellen waarop je slaat) en resonatievellen (de onderste vellen die alleen meetrillen) al snel over de 200 euro kwijt. Een enkel goed slagvel, en daarmee maak je het grootste verschil, heb je al voor een euro of 15. Controleer van tevoren de maten van het drumstel, Die worden gerekend in inches. 1 inch = 2,54 centimeter.

Drumlessen

Wil jouw vriend(in), familielid, collega of kennis drummen of is hij of zij pas net gestart met drummen? Dan kun je natuurlijk ook een serie drumlessen cadeau doen. Persoonlijke drumles is vaak duur en bovendien moet je er maar net tijd voor en zin in hebben. Onze online drumlessen zijn goedkoop, hartstikke leuk en werken simpelweg! We geven zelfs de garantie dat we iedereen kunnen leren drummen. We bieden een jaarabonnement aan voor €19,99 per maand en daarnaast losse maandabonnementen voor €29,95 per maand. In dat geval geef je met onze gratis proefperiode van 14 dagen voor nog geen drie tientjes ruim zes weken drumles cadeau!

Drumstel hurenOnline Drumles via tablet

Deze cadeautip is superinteressant als je iets heel moois wilt geven aan iemand die wil drummen maar zelf nog geen drumstel heeft. Want je kunt via Online Drumles ook een elektronisch drumstel huren, inclusief onbeperkt toegang tot de online cursus. Je gaat een huurovereenkomst aan voor minimaal zes maanden. Na zes maanden stuur je het drumstel terug, verleng je het abonnement of kun je het drumstel tegen een restantbedrag overnemen. Toegegeven, het totaalbedrag gaat voor de meeste van ons wel iets verder dan alleen een aardigheidje. Daarom is dit cadeau bij uitstek geschikt om met een groep mensen aan te schaffen. Zo geef je jullie dierbare én een fantastisch instrument én een fantastische manier om het op zijn of haar eigen tempo te leren bespelen. Hoe cool is dat?

Het leukste cadeau voor iedere drummer…

Is toch wel goed leren drummen. Of je nu drummer wilt worden, net bent begonnen of al jarenlang speelt en het nu wel eens volgens het boekje leren wilt: Online Drumles heeft je veel te bieden. En nu extra goed nieuws: met onze eigen cadeaubon geef je een muzikale verrassing cadeau voor ieder budget!

Wat vond je van de inhoud op deze pagina?

Klik op een ster om jouw mening te geven!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal beoordelingen 3

Er zijn nog geen beoordelingen. Word de eerste die deze pagina beoordeeld!

Aangezien je deze pagina nuttig vindt...

Volg ons op social media!

Wat jammer dat deze pagina niet nuttig is voor jou!

Help ons dit te verbeteren!

Hoe kunnen we de inhoud verbeteren?


Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!