Iconische drum intro’s die je meteen herkent

Drummer man spotlight
5
(3)

Drummers zijn misschien wel de belangrijkste leden van een band. En niet alleen omdat ze als levende metronoom dienen. De taak van de drummer gaat veel verder dan dat. In sommige gevallen zelfs zo ver, dat het nummer zonder die iconische drum intro onherkenbaar wordt.

In de intro van een nummer spelen drums vaak een grote rol. In een aantal nummers is deze rol zelfs zo groot, dat je de nummers aan alleen de drum intro kunt herkennen. En dit zijn niet de minste nummers!

Volg je ons al op social media? Elke week posten we een nieuwe ‘Raad De Plaat’. Leon speelt alleen de drum intro van een bekend nummer en jij kan in de comments raden welk nummer het is. Hieronder staan de video’s. Kun jij alle nummers raden?

Iconische intro’s die je aan de drums herkent

 

 

Nirvana – Smells Like Teen Spirit

De Amerikaanse band van frontman Kurt Cobain heeft in de korte tijd dat ze bestonden, heel wat betekent voor de rockscene. Het bekendste nummer van de band, Smells Like Teen Spirit, is afkomstig van het album met de bekende cover: Nevermind.
Nirvana drummer Dave Grohl heeft het nummer iconisch gemaakt met zijn drumpartijen. Je herkent het meteen als de drums hoort.

Leer Smells Like Teen Spirit drummen!

 

Metallica – Enter Sandman

Heavy metal band Metallica kwam in 1991 met hun zelfgetitelde vijfde album. Tegenwoordig staat dit album ook wel bekend als The Black Album door zijn zwarte cover. Aanwezig op dit album is de mega hit Enter Sandman.
Lars Ulrich, de Deense drummer en medeoprichter van de band, laat een onuitwisbare indruk achter.

Leer Enter Sandman drummen!

 

The Beatles – Come Together

Een bekend nummer van een van de bekendste bands ter wereld: The Beatles. Met de innovatieve Ringo Starr op de drums werd op Come Together een van de meest herkenbare drumbeats ooit gespeeld.
Voor dit nummer is een single stroke roll erg belangrijk om te kunnen spelen. Ringo speelt in de intro al een single stroke roll op de eerste tom en op zijn floor tom. Deze maken Come Together zo herkenbaar!
De innovatieve drummer Ringo Starr wordt niet altijd de beste drummer genoemd. Zo zei bandgenoot John Lennon dit over hem: “Ringo wasn’t the best drummer in the world… Let’s face it, he wasn’t even the best drummer in The Beatles”. Om als linkshandige te leren drummen op een rechtshandig drumstel en je eigen, unieke drum fills en grooves te kunnen creëren, daar moet je een naar onze mening toch echt een hele goede drummer voor zijn!

Leer Come Together drummen!

 

Green Day – Holiday

De Amerikaanse punkband Green Day heeft aardig wat hits uitgebracht. Waaronder de politieke single Holiday. Drummer Tré Cool laat al in het intro een herkenbare drumbeat horen die je meteen herkent. Het nummer zelf is misschien niet eens Green Day’s grootste hit, maar wel een van de meest herkenbare.

Leer Holiday drummen!

 

AC/DC – Highway to Hell

Het is misschien niet het intro van het nummer waar de drums zo duidelijk aanwezig zijn, maar herkenbaar is de drums zeker! Op AC/DC’s Highway To Hell speelt drummer Phil Rudd veel op zijn crash en ride. Dit is met name tijdens het refrein heel herkenbaar. De bekende gitaarriff van Angus Young en de zang van Bon Scott doen de rest!

Leer Highway to Hell drummen!

 

AC/DC – Thunderstruck

Opnieuw AC/DC! Ook op Thunderstruck is de drumpartij erg herkenbaar en kun je het bijna een iconische drumpartij noemen. Deze keer zit niet Phil Rudd, maar Chris Slade achter het drumstel. En ook hij speelt een van de meest herkenbare beats. Je kunt je haast geen ‘Thunder Thunder’ voorstellen zonder de ijzersterke drums die Leon in de video hierboven ook laat horen.

Leer Thunderstruck drummen!

 

Survivor – Eye of the Tiger

Speciaal geschreven voor de film Rocky III nadat Sylvester Stallone hierom vroeg bij Survivor. Terwijl de gitaar het nummer opbouwt, klinken de crash en ride van de drums van Marc Droubay er bombastisch overheen. Een echte legendarische drumpartij die je heel snel zult herkennen!

Leer Eye of the Tiger drummen!

 

Queen – We Will Rock You

Misschien het meest iconische drumnummer ooit! En heel ironisch geschreven door de gitarist van Queen, Brian May. Hij geeft drummer Roger Taylor alle ruimte om met een hele simpele drumbeat een heel nummer neer te zetten. En iedereen kan het meedoen. Ik durf te wedden dat jij ook wel eens dit nummer op de maat hebt mee geklapt en gestampt.

Het is het ultieme drumnummer, maar ook een heel simpel drumnummer. Eigenlijk speel je het hele nummer door, precies hetzelfde. Denk jij dat je dit best zou kunnen drummen? Probeer het eens uit bij Online Drumles! We Will Rock You maakt namelijk deel uit van onze gratis proefles.

Leer We Will Rock You drummen!

 

The White Stripes – Seven Nation Army

Een band vormen met enkel een bassist en een drummer. Het is The White Stripes gelukt. Niet alleen is hun grootste hit Seven Nation Army voorzien van het bekende basloopje, ook de drumbeat mag er zijn.
Het drumstel wordt bespeeld door Meg White, die pas begon met drummen toen ze de band vormde met Jack White. Ze is inmiddels uitgegroeid tot een van de vrouwelijke drummers die je moet kennen. En dat laat ze op Seven Nation Army horen. Het nummer is een relatief makkelijk nummer om te leren drummen, maar toch geeft het een uitdaging in het refrein. Probeer zelf eens Seven Nation Army te spelen.

Leer Seven Nation Army drummen!

 

Red Hot Chili Peppers – Can’t Stop

Amerikaanse band Red Hot Chili Peppers staan bekend om hun herkenbare intro’s. Vaak met een goede gitaar- of basriff. Maar op Can’t Stop is ook de drums nadrukkelijk aanwezig.
Drummer Chad Smith begint met een snelle opbouwende beat op de eerste en floortom. Misschien dat je het nummer niet meteen herkent, maar dit is zeker een unieke drumpartij die je nergens anders hoort!

Leer Can’t Stop drummen!

Leer drum intro’s drummen met Online Drumles!

Die legendarische drumpartijen hierboven? Die kan jij ook leren spelen! Bij Online Drumles krijg je niet alleen les in drumtechniek, je leert ook heel veel bekende en leuke nummers meespelen!

Je kunt al bij Online Drumles leren drummen voor maar €29,99 per maand of €239,99 per jaar. Met een maand- en jaarabonnement heb je onbeperkt toegang tot alle video’s en kun je dus ook alle bladmuziek nummers leren spelen. Kom maar op met die iconische drumpartijen!

Heb je (nog) geen drumstel in huis? Geen probleem. Bij Online Drumles heb je ook de mogelijkheid om naast je drumlessen een drumstel te huren of te kopen. Je hebt de keuze tussen drie verschillende elektrische Yamaha drumstellen. Waarom Yamaha? Omdat zij momenteel de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben op het gebied van elektrische drumstellen. Wij zijn fan!

Als je een van deze nummers al kunt spelen, neem jezelf dan eens op en stuur het filmpje naar ons door (info@onlinedrumles.nl). Onze drumleraar Leon neemt dan ook een kijkje en je kunt op het Online Podium terechtkomen. Wie wil dat nu niet?

Is een abonnement nog net een stap te ver? Geen probleem! Probeer onze gratis mini-cursus. Deze kun je met én zonder drumstel volgen! Ideaal als je nog niet zeker weet of Online Drumles wat voor jou is!

Probeer onze gratis mini-cursus!

Veel plezier met drummen!

Wat vond je van de inhoud op deze pagina?

Klik op een ster om jouw mening te geven!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal beoordelingen 3

Er zijn nog geen beoordelingen. Word de eerste die deze pagina beoordeeld!

Aangezien je deze pagina nuttig vindt...

Volg ons op social media!

Wat jammer dat deze pagina niet nuttig is voor jou!

Help ons dit te verbeteren!

Hoe kunnen we de inhoud verbeteren?


Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!