Drummen en zingen tegelijkertijd

Lees hier onze beste tips!
elektrisch drumstel kind
5
(2)

Als muziekliefhebber heb je vast wel eens gehoord van Phil Collins, Levon Helm, Karen Carpenter, Ringo Starr of Don Henley. Artiesten van wereldfaam die niet alleen geweldig kunnen drummen, maar ook fantastisch kunnen zingen. En vaak tegelijkertijd! Dat is moeilijk. Maar niets is onmogelijk, zeggen we bij Online Drumles altijd. In dit artikel geven wij je onze beste tips.

Zingende drummer of drummende zanger?

Kun jij al drummen, maar lijkt het je leuk om ook te zingen? Of ben je een zanger(es) en wil je ook wel eens graag met die stokken aan de gang? Allebei gaaf! En allebei best een uitdaging. Want de een moet leren zingen en de ander leren drummen. En dan moet je nog je oude en nieuwe skills tegelijkertijd kunnen uitvoeren. Toch geldt in beide situaties hetzelfde: oefenen, oefenen, oefenen. Online Drumles biedt alle zangers en zangeressen graag een gratis drumles aan. Zo kom je er snel (en kosteloos) achter hoe leuk drummen is!

Tip 1: Ken de song van haver tot gort

Onze eerste tip: zorg ervoor dat je het nummer door en door kent. Ga rustig zitten en luister zonder afleiding een aantal keren naar de song. Wat is de structuur? Wat zijn de kenmerkende zanglijnen, riffs, grooves en fills? Wat onderscheidt dit lied van de rest? Je hoeft de tekst natuurlijk niet direct uit je blote hoofd te leren, maar de melodielijn wel. Neurie het nummer of zing het in een fantasietaaltje mee. De precieze woorden en uitspraak volgen nog wel. Uitdagend is dat veel zanglijnen vrij om de groove heen worden ingezet. Gelukkig zijn er ook songs waarin de zang een stuk ritmischer is. Een fijne om mee te beginnen is bijvoorbeeld ‘Every Breath You Take’ van The Police.

Tip 2: Keep it simple!

Drummer-vrouwWat is je allerbelangrijkste taak als drummer? Juist, je houdt de maat en bewaakt het tempo. Een tweede natuur voor elke geoefende drummer. Maar zodra je daarbij begint te zingen, merk je waarschijnlijk dat je tempo alle kanten opgaat. Logisch, want je zit meer met je hoofd bij het zingen dan bij het drummen. Onze tweede tip voor de zingende drummer is om je drumpartijen te versimpelen. Gewoon een basis groove en strak maat houden. Gebruik onder het oefenen een metronoom om je te helpen. Speel je in een band? Val terug op je bassist, slaggitarist en toetsenist voor het bewaken van het tempo. Bouw langzaam je drumwerk uit met fills, ghost notes en double strokes als je het zingen onder de knie hebt.

Tip 3: Oefen waar je maar kunt!

We zeiden het eerder al: oefenen is een must om tegelijk te leren drummen en zingen. Bij Online Drumles hebben we een aantal praktische tips voor het oefenen zonder drumstel. Maak daar gebruik van als je onder de douche, in de auto, in een wachtkamer, op de wc of een paar minuten vanachter je bureau wilt oefenen. Het beste leer je van je eigen fouten. Neem jezelf daarom (met een elektrisch drumstel gaat dat helemaal eenvoudig) op en kijk en luister terug. Altijd goed om te zien waar het lekker gaat. En nuttig om te zien waar je zwakke plekken zitten. Wil je graag verder met zingen? Overweeg dan zanglessen te nemen.

Een goede basis met Online Drumles

Iedereen kan leren drummen, dat is het motto van Online Drumles. Ben je een zanger of zangeres? Ben je een startende of beginnende drummer? Een autodidacte drummer die nu toch wel eens volgens het boekje wil leren drummen? Bekijk dan ons mooie aanbod. Een groot voordeel van Online Drumles is dat je bij ons leert drummen en (hardop) tellen. Zo leggen we een goede basis voor zingende drummers of drummende zangers. Je leert je ledematen en je stem tegelijkertijd te gebruiken. Zo drum je straks niet alleen die dikke fill uit ‘In The Air Tonight’, maar zing je ook de rest van het lied mee!

Wat vond je van de inhoud op deze pagina?

Klik op een ster om jouw mening te geven!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal beoordelingen 2

Er zijn nog geen beoordelingen. Word de eerste die deze pagina beoordeeld!

Aangezien je deze pagina nuttig vindt...

Volg ons op social media!

Wat jammer dat deze pagina niet nuttig is voor jou!

Help ons dit te verbeteren!

Hoe kunnen we de inhoud verbeteren?


Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!