Wat heb je nodig als je gaat drummen?

Aanvullend drumpakket - starterspakket Online Drumles
5
(2)

Naast drumles en een drumstel, zijn er een aantal dingen die je nodig hebt wanneer je start met drummen. Bij Online Drumles helpen we startende drummers op weg door een starterspakket aan te bieden met alles wat je nodig hebt als je gaat drummen. Wat daar allemaal in zit, en waarom je het nodig hebt, lees je hieronder. Maar laten we eerst eens starten met het drumstel.

Wat heb je nodig als je gaat drummen? Dé checklist voor startende drummers!

Drumstel

Heb je nog geen drumstel? Lees dan eerst deze artikelen:

Hoewel het mogelijk is om in het begin te leren drummen zonder drumstel, is drummen met drumstel veel leuker! Zorg daarom voor een fijn drumstel om lekker op los te kunnen gaan. Drummen kan tegenwoordig akoestisch en elektrisch. Het verschil tussen een elektrisch drumstel en een akoestisch drumstel hebben wij voor je uitgezocht zodat deze keuze makkelijker wordt. Ook hebben we tips voor het kopen van een akoestisch of elektrisch drumstel.

Bij Online Drumles bieden wij verschillende elektrische drumstellen aan van Yamaha en Roland in combinatie met een maand- of jaarabonnement, maar met een akoestisch drumstel kunnen de lessen ook zeker gevolgd worden.

Drumstokken

drumstokken kind volwassenen

Met alleen een drumstel kom je nog niet heel ver. Een van de belangrijkste dingen voor een drummer zijn de drumstokken. Er zijn heel veel verschillende soorten drumstokken die allemaal een ander gevoel hebben en net iets anders spelen. Wij raden aan om te beginnen met de standaard drumstok, de 5A. Wat wij aanraden is om te beginnen met de meest standaard drumstok, de 5A. Hiermee kan je als beginnend drummer een goede techniek onder controle krijgen voordat je met verschillende stokken gaat experimenteren. Bij het aanschaffen van het starterspakket zit een paar 5A drumstokken inbegrepen, maar je kan ze uiteraard ook los kopen op internet.

Drumkruk

Drumkruk Yamaha bij starterspakketStaand drummen kan, maar is wel een vak apart. Als beginnend drummer is het aan te raden om op een drumkruk achter je drumstel te gaan zitten. Ook drumkrukken bestaan er in allerlei soorten en maten. Dit maakt het misschien lastig om meteen de juiste drumkruk te kiezen. Zorg er bij het aanschaffen in ieder geval voor dat de drumkruk je in staat stelt om ergonomisch goed achter je drumstel te gaan zitten.
Er zit standaard een goede drumkruk inbegrepen bij het starterspakket om je als startende drummer op weg te helpen.

Koptelefoon

Koptelefoon Yamaha bij starterspakket

De lessen van Online Drumles kunnen online via laptop of tablet worden afgespeeld terwijl je drummend meespeelt. Om de lessen te kunnen blijven volgen, is het verstandig een koptelefoon aan te sluiten op je laptop of tablet zodat je Léon goed kunt blijven horen tijdens het drummen.

Het ideale van een elektronisch drumstel is dat deze op een koptelefoon kan worden aangesloten waarna je drumstel nagenoeg geen geluid maakt voor anderen. Ideaal als je anders ruzie met je buren krijgt over de “herrie”.

In het starterspakket zit naast drumstokken en een drumkruk ook een koptelefoon inbegrepen.

Lessenaar of tablethouder

Tablethouder drumstel

Om Online Drumles goed te blijven volgen tijdens het drummen, is het handig als het beeld recht voor je staat en je ernaar kan kijken vanaf je drumkruk. Het meest handige is om ook een lessenaar of een tablethouder aan te schaffen. Het is handig om de lessen van Online Drumles op je tablet te volgen. Om je tablet goed zichtbaar houden tijdens het drummen is een tablethouder ideaal. Als je liever je laptop gebruikt, kun je je laptop op een lessenaar zetten. Een lessenaar is ook perfect om bladmuziek (van bijvoorbeeld Online Drumles) op neer te leggen. Bij het starterspakket heb je de keuze tussen een lessenaar en tablethouder die beide perfect bij een drumstel passen.

AUX-kabel

AUX kabel bij starterspakketDe AUX-kabel, je kent hem wel. Deze kabel wordt gebruikt om audio met een audio apparaat te koppelen. Met een AUX-kabel kan je je drums via je koptelefoon horen. Je kan ook instellen dat je naast je eigen drums ook andere audio, bijvoorbeeld de lessen van Online Drumles, hoort. In de drummodule die bij elk elektrische drumstel zit, kan je de AUX-kabel stoppen en een verbinding maken tussen je drumstel en je koptelefoon. Bekijk de video hieronder voor een uitleg over de drummodule van de elektrische drumstellen van Yamaha.  Ook de AUX-kabel is inbegrepen bij het starterspakket.

Goede lesmethode

Een legendarische professionele of amateuristische drummer word je niet zomaar. Hier is een goede lesmethode voor nodig. En laten wij die nu net hebben bij Online Drumles! Het leersysteem van Online Drumles bestaat uit online lesvideo’s waarin Léon alles stap voor stap uitlegt en je rustig met je eigen niveau mee kan drummen. De methode begint bij de ‘witte stok’ en loopt via de ‘gele’ en ‘groene stok’ door naar de ‘blauwe stok’. Elke kleur is een nieuwe moeilijkheidsgraad. Léon legt in de video hieronder verder uit hoe het leersysteem werkt.

De lesmethode van Online Drumles wordt aangeboden als abonnement. Hierbij heb je keuze tussen een maand- of jaarabonnement met of zonder elektronisch drumstel.

Benieuwd naar hoe zo’n les eruit ziet? Bekijk dan de gratis proefles of probeer Online Drumles twee weken gratis uit.

Motivatie!

Misschien wel het belangrijkste van deze hele checklist, je motivatie! Het klinkt niet echt als een van de benodigdheden voor drummen, maar een goede drummer word je niet zomaar, je moet wel blijven oefenen. En zonder motivatie wordt dat toch lastig. Maar aangezien je al op de Online Drumles website bent, zit het met die motivatie waarschijnlijk wel goed. Keep it up!

Aanvullend drumpakket - starterspakket Online DrumlesHet aanvullende drumpakket met alles wat je nodig hebt als je gaat drummen

Om startende drummers alvast op weg te helpen hebben wij bij Online Drumles met zorg een starterspakket samengesteld waarin alle benodigdheden voor drummen zitten. Dit starterspakket bevat drumstokken 5A, een drumkruk, een koptelefoon, een AUX-kabel en een lessenaar of tablethouder. Dit starterspakket is niet inbegrepen bij een (drumstel)abonnement voor Online Drumles. Het starterspakket kan worden toegevoegd aan je winkelwagen bij het afrekenen van je drumstel of later los worden aangeschaft in de Online Drumshop.

Wat vond je van de inhoud op deze pagina?

Klik op een ster om jouw mening te geven!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal beoordelingen 2

Er zijn nog geen beoordelingen. Word de eerste die deze pagina beoordeeld!

Aangezien je deze pagina nuttig vindt...

Volg ons op social media!

Wat jammer dat deze pagina niet nuttig is voor jou!

Help ons dit te verbeteren!

Hoe kunnen we de inhoud verbeteren?


Probeer het uit in jouw proefperiode.

Nu kan iedereen leren drummen!